Novice

B2 KAPITAL V BIH

 

NORVEŠKI MODEL ZAGOTAVLJANJA CELOVITIH FINANCNIH STORITEV IZTERJAVE IN POPLAČILA DOLGA NA OBMOCJU BIH

 

V preteklem mesecu je bilo v prelepem ambientu sarajevske mestne hiše v prisotnosti številnih gostov iz financnega in bancnega sektorja kot tudi pripadnikov sedmih sil, predstavljeno delo podjetja B2 Kapital, ki je svoje poslovne prostore v Sarajevu odprla že v mesecu novembru in je že prikazala odlicne prve rezultate na podrocju izterjave, poplačila dolga in upravljanja s terjatvami.

Goste je v sarajevski mestni hiši najprej pozdravila Lamija Selimovic, izvršna direktorica B2 Kapital d.o.o. v BiH. Po nagovoru in zahvali številnim prisotnim gostom je izrazila veselje glede prihodnjega poslovnega sodelovanja in natancneje pojasnila delo in cilj podjetja, ki ga vodi. – B2 Kapital na obmocju BiH ustvarja profesionalne in ucinkovite rešitve za izboljšanje likvidnosti. Znano je, da je ravno likvidnost eden izmed najbolj znacilnih problemov financnega poslovanja v BiH, B2 Kapital pa bancnemu sektorju in drugim zainteresiranim strankam ponuja široko paleto uslug za rešitev tega problema - je izjavila Lamija Selimovic.

Ilija Plavcic, direktor cE Regije B2Holding ASA Group je izrazil posebno zadovoljstvo, da je podjetje zacelo s poslovanjem v Bosni in Hercegovini, s cimer se je zaokrožilo poslovanje v celotni regiji. – V cE Regiji uspešno poslujemo že vec let, pridobili smo si zaupanje strank in postali zanesljiv partner bancnemu sektorju. Naša primarna dejavnost je odkup slabih bancnih terjatev (NPL) z namenom, da bi prostovoljno, v dogovoru z dolžniki prišli do najboljše možne rešitve – izjavil je Ilija Plavcic, ki je tudi izpostavil, da podjetje deluje po principu „consumer friendly“ in stremi k iskanju najboljšega nacina poplačila terjatve.

Poseben gost tega vecera je bil direktor B2Holding ASA Group, Olav Dalen Zahl, ki je poudaril, da verjame, da norveški model zagotavljanja celovitih financnih storitev izterjave in poplačila dolga lahko prinese dobre rezultate tudi na obmocju BiH. Model je bil razvit v casu bancne krize nordijskih držav v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in je prinesel odlicne rezultate.

 

KONTINUIRANA RAST

 

B2Holding ASA je bil ustanovljen v novembru 2011 in do danes skupina beleži kontinuirano rast. Skupina danes posluje v 22 evropskih državah, predstavništva pa ima v Avstriji, Luksemburgu in na Nizozemskem. B2Holding ASA usklajuje svoje strateške aktivnosti v skladu z naravo dolga in individualno analizo placilne sposobnosti dolžnika. B2Holding ASA nudi široko paleto financnih rešitev. Ne glede na izbrano metodo je najpomembnejši poslovni pristop pri delu spoštovanje eticnih in moralnih standardov, varstvo ugleda partnerjev in dobaviteljev ter spoštovanje dolžnikovih pravic.

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________

B2 KAPITAL D.O.O. OSRECIL 400 ŠOLARJEV
Podjetje B2 Kapital, poslovne storitve d.o.o. je v preteklih dneh pomagalo napolniti šolske torbe skoraj 400 šoloobveznih otrok.

Novo šolsko leto prinaša nova doživetja kot tudi potrebo po novih šolskih potrebšcinah, ki si jih nekatere družine le težko privošcijo. Zveza prijateljev mladine Slovenija zato v sklopu akcije »Poštar Pavli polni šolske torbe« zbira šolske potrebšcine za otroke iz socialno šibkejših družin. Letos bodo tako razveselili okrog 2000 šolarjev.

»Pri zbiralni akciji smo s svojim prispevkom z veseljem sodelovali. Priskrbeli smo šolske potrebšcine, s katerimi so pri ZPMS pomagali napolniti šolske torbe približno 400 šoloobveznih otrok. Podarili smo vec škatel raznobarvnega šolskega materiala in pri ZPMS so bili resnicno veseli naše donacije.« Vec o donaciji si lahko preberete na priloženem linku: http://www.24ur.com/novice/svet/b2-kapital-d-o-o-osrecil-skoraj-400-solarjev.html

 

_________________________________________________________________________

B2HOLDING NADALJUJE S POZITIVNIM OPERATIVNIM RAZVOJEM
B2Holding ("B2H") nadaljuje s pozitivno rastjo poslovanja, tretje četrtletje 2018 predstavlja še eno močno obdobje za Skupino. Skupina je zabeležila najvišjo raven poslovnega dobička in denarnega toka (EBITDA) ter drugih ključnih kazalnikov uspešnosti. Skupina je ustvarila rekorden četrtletni denarni tok (EBITDA) v sicer 778 mio NOK, kar predstavlja povečanje v višini 306 mio NOK glede na Q3 2017 (+ 65%). Dobiček iz poslovanja je dosegel 370 mio NOK (+ 46%), čisti dobiček pa se je povečal za 159 mio NOK, iz 113 milijonov NOK v Q3 2017 (+ 40%).

V Q3 2018 so B2H investicije v nakup novih portfeljev znašale 988 mio NOK, nakupi so vključevali raznovrstna sredstva, geografsko diverzificirana, zlasti v Severno in Zahodno Evropo. V prvih devetih mesecih leta 2018 je B2Holding kupil za 4,746 mio NOK portfeljev oziroma za cca. 6,7 mrd NOK v zadnjih 12 mesecih (+ 108%) in povečal pričakovana denarna poplačila na pribl. 20,6 mrd NOK (+ 69%).
V septembru je B2H podpisal sporazum o spremembi in povečanju obstoječega revolving kredita (RCF) z zapadlostjo na dan 31. maja 2022. Ob koncu četrtletja ima Skupina močan denarni tok iz izterjave kupljenih terjatev ob 1,7 milijarde NOK naložbeni zmogljivostji in je zato v dobrem položaju, da izkoristi trenuten trg s številno ponudbo in atraktivnimi donosi.
V tretjem četrtletju je B2Holding Skupina pridobila licenco za finančna podjetja na Norveškem in licenco IFN v Romuniji, ki skupini na teh trgih omogočata pridobitev tako nedonosnih kot donosnih terjatev raznih finančnih institucij, vključno z bankami.
Za več informacij obiščite uradno spletno stran B2Holding www.b2holding.no
Kontaktirajte nas

NASLOV:
Naslov: Verovškova 55
Mesto: 1000 Ljubljana
Država: Slovenija
EMAIL:
info@b2kapital.si
MATIČNA ŠTEVILKA:
6653057000
DAVČNA šTEVILKA:
SI58008098
KONTAKT:
TEL: +386 (0) 590 81 720
TEL: +386 (0) 590 81 739
FAX: +386 (0) 590 82 462
PRAVNE OSEBE:
TEL: +386 (0) 590 82 464
© copyright 2015 B2Holding Vse pravice pridržane.
Pogoji uporabe: vsi podatki na spletni strani so predvideni zgolj za namen splošnega obveščanja. Skrbimo za točnost navedenih podatkov, vendar ne prevzemamo odgovornosti za kakršnokoli škodo ali izgubo, ki bi morebiti nastala na podlagi opiranja na podatke, ki se nahajajo na spletni strani. Ne prevzemamo odgovornosti za vsebino drugih spletnih strani, na katere je mogoče dostopati preko naše spletne strani. Ta spletna stran uporablja piškotke.
Razvoj in oblikovanje s strani B2 Kapital d.o.o.

Zaradi boljše uporabniške izkušnje B2 Kapital uporablja piškotke (eng. „cookies“).
Izvedite več o Politiki uporabe piškotkov tukaj.
S Klikom na „X“ soglašate z uporabo piškotkov.